GTA tarjoilee tyhmää teknoa parhaimmalla tavalla

Scotch & co uutta musiikkia

Track of the Week-sarjassa Chip Merlot esittelee viikon parhaan biisin. Tilaa Spotify-soittolista ja saat uudet biisit aina maanantaisin.

GTA-lyhenteestä tulee ehkä kaikkein vähiten mieleen sanat "good times ahead". Tuottajaduolla on kuitenkin valoisa tulevaisuus edessään, kirjoittaa Chipiä tuuraava JYT.

Hyvä kolinatekno on katoava taiteenlaji, jonka ennenaikaisen kuoleman suurin yksittäinen aiheuttaja on ollut minimaalisen tech housen nousu yliarvostetuksi trendimusiikiksi. Hisseistä ja boutique-hotellien auloista klubeille viety musiikki on vaihtanut kolinan kilinäksi, ja nykyisessä technossa pyöritetään samoja looppeja 7 minuuttia putkeen. Kun biisi vaihtuu, sama haitsu jauhaa edelleen takapotkulla - ainoastaan rumpulooppi vaihtuu. Alunperin rytmeihin perustuvalle genrelle ominaisinta on nykyisin tyhmyys.

GTA:lle ominaisinta taas on hämmentäminen. Kaikenlaista puuhanneella tuottajaduolla on kuitenkin valoisa tulevaisuus edessään, eikä vähiten juuri julkaistun Good Times Ahead-albumin vuoksi. Levyn kakkosraidalla - joka on muuten yksinkertaisuuttaan kunnioittaen levyn lyhyin biisi - mukana sekoilemassa on omintakeinen räppäri Vince Staples. Vince on ensituntumalta hieman kummallinen valinta vieralijaksi, mutta toisaalta räppäri tunnetaan omintakeisista biiseistään kuten Norf Norf ja vierailuistaan Flumen ja With You.n biiseillä.

Poikkeuksellisinta Little Bit Of This-kolkuttelussa ei kuitenkaan ole GTA:n ja Vince Staplesin yhdistelmä, vaan sen vahva viittaus vanhaan, kolisevaan teknoon. Genren nykyistä ulosantia alati vaivaava tyhmyys on läsnä tässäkin kappaleessa, mutta keskiössä on hyvät ajat ja fiilikset. Good times ahead, tosiaan - toivottavasti muullekin musiikille.