Porter Robinson on tullut kotiin

Scotch & co uutta musiikkia

Track of the Week-sarjassa Chip Merlot esittelee viikon parhaan biisin. Tilaa Spotify-soittolista ja saat uudet biisit aina maanantaisin.

Porter Robinsonin löydettyä oma uusi musiikillinen tyyli ja luotuaan debyyttialbuminsa Worlds ovat fanit - mukaan lukien minä - toivoneet saavansa kuulla yhteistyötä ranskalaisen huipputuottajan ja muusikon Madeonin kanssa. Vuonna 2014 ilmestyneestä debyyttialbumista asti ovat fanit leikitelleet ajatuksella huippuartistien yhteistyöstä. sillä artistien soundimaailma on samantyylinen, vaikkakin Madeonilla ehkä hieman funkimpi, kun taas Porterilla enemmän eeppinen tyyli.

Tänä vuonna tämä fanien (ehkäpä) märkä uni on tullut toteen: artistien kollaboraatio Shelter julkaistiin lokakuun puolivälissä pitkään tuotannossa olleen lyhytelokuva-musiikkivideon kera. Video on tehty yhteistyössä japanilaisen animaatiostudion A-1 Picturesin sekä Crunchyrollin kanssa. Video on tyylikäs animaatio, joka kertoo ehkä hieman surullisen mutta kauniin tarinan. Jos et ole vielä nähnyt Shelterin making of-videota, kannatan sen katsomista sataprosenttisesti, sillä tämä viisi ja puoli minuuttinen kappale avaa hyvin projektin laajuutta sekä kertoo enemmän tuotannosta.

Shelter on enemmän, kuin kauan toivottu kaunis kappale. Se on täydellinen kokemus siitä, mitä taide voi parhaimmillaan olla.

Shelter on siis enemmän, kuin kauan toivottu kaunis kappale. Se on täydellinen kokemus siitä, mitä taide voi parhaimmillaan olla. Yhdistämällä erilaisia taiteen tyylilajeja, sekä niiden taitavia edustajia ovat Porter Robinson, Madeon, sekä heidän animaatiotiiminsä onnistuneet kertomaan tämän Shelterin tarinan kauneimmalla mahdollisella tavalla, sekä saavuttamaan sen mitä taiteella on perimmäisenä tarkoituksen tehdä, eli herättää tunteita. Anna siis videon viedä mukanaan, tai jos olet kiireinen ja preferoit Spotifysta soittoa kiiruhtaessasi töihin, ei biisikään jätä sinua kylmäksi.

P.S. Porter Robinson ja Madeon ovat luoneet loppuvuodeksi Shelter-kiertueen, joten jos olet matkalla Pohjois-Amerikkaan suositelen lämpimästi tsekkaammaan kiertueen nettisivut jos vaikka onnistuisitkin saamaan liput keikalle.