The Weeknd & Daft Punk tuovat täydellisen biisin syysiltoihin

Scotch & co uutta musiikkia

Track of the Week-sarjassa Chip Merlot esittelee viikon parhaan biisin. Tilaa Spotify-soittolista ja saat uudet biisit aina maanantaisin.

Tällä kertaa valitessani viikon kappaletta on vastaan tullut postiivinen ongelma, nimittäin valinnan vaikeus. Yleensä tiedän jo viikon puolivälissä, mikä biisi seuraavan viikon kappaleeksi nousee. Viime aikoina on kuitenkin tullut niin monta hyvää singleä ulos, mm. KSHMR:ilta ja AlunaGeorgelta, ettei valinta ole ollut ihan selvä. Myös kavereiden kanssa muistellut vanhat hyvät klassikot ovat taas nousseet tuoreeseen muistiin. Esimerkiksi TAKEOVER:in aikana soitetut biisit ovat taas toimineet loistavasti, kuten omatkin kappaleet, joita olemme hioneet pitkän aikaan. Näistä myöhemmin lisää...

Tämän viikon ykkösbiisiksi nousee The Weekndin ja Daft Punkin yhteistuotos Starboy. Minulle ainakin hieman yllätyksenä tullut biisi on kaikin puolin hyvin mielenkiintoinen raita. Nimittäin yleensä kun ottaa ensi kuunteluun artistien collabo-kappaleen, toivoo erottavansa collabon eri osapuolien omat tyylit. Onneksi Starboyssä tunnistaa molempien artistien omat vahvuudet.

Biisin syksyinen tunnelma toimii hyvin pimeinä iltoina, kun kahvilassa jumittamisen sijaan päädyt ajelemaan yksin ympäri kaupunkia.

The Weekndillä on ehdottomasti persoonallisin ja kaunein lauluääni tällä hetkellä. Kappaleen biitti on perfektionistiseti tuotettu, kuten Daft Punkilta voi odottaakin. Myös vocoderin taidokas käyttö hookissa tuo erehtymättömästi Daft Punkin mieleen. Toivotaan siis, että kuulemme lisää materiaalia tällaiselta artistikombolta. Biisi on ehdoton bangeri ja se tulee varmasti kuulumaan meidän keikkojen arsenaaliin, mutta myös biisin pimeä - ehkä jopa syksyinen - tunnelma toimii ehdottoman hyvin pimeinä iltoina, kun kahvilassa jumittamisen sijaan päädyt ajelemaan yksin ympäri kaupunkia.

- Chip Merlot