Laatikkopää matkalla radioon

Scotch & co uutta musiikkia

Track of the Week-sarjassa Chip Merlot esittelee viikon parhaan biisin. Tilaa Spotify-soittolista ja saat uudet biisit aina maanantaisin.

Marshmello on amerikkalainen DJ ja tuottaja, joka on aikaisemmin oletettavasti tunnettu aliaksella Dotcom eli on oletettavasti oikealta nimeltä Chris Comstock. Marshmello on ollut aktiivinen vuodesta 2015 lähtien ja reiluun kahteen vuoteen onkin mahtunut paljon: mm. vuoden alussa julkaistu albumi, useita singlejä, remixejä tämän hetken ykkösbiiseistä, loppuunmyytyjä keikkoja, sekä yhteistyötä maailman johtavien EDM-artistien kanssa. Mello on siis tehnyt huikean nousukiidon tuntemattomasta laatikkopäästä yhdeksi tämän päivän isoimmista artisteista.

Tämän viikon biisiksi nousee Marshmellon äskettäin julkaistu single Ritual, joka on tuotettu yhteistyössä laulaja Wrabelin kanssa. Biisi on ehdottomasti Marshmellon tuotannon popeimmasta päästä. Laulun ihailtava melodia ja soundi jää helposti korvamadoksi ja myös dropin melodia on yksinkertaisuudessaan mieleenjäävä ärsyttävän hyvällä tavalla. Vaikka biisi on popimpi tyyliltään, ei Marshmello ole tehnyt kompromisseja soundissaan: samat likaiset bassot on kuultavissa ja future bass vaikutteet ovat vahvasti läsnä. Silti kuitenkin huomaa, että biisi on suunniteltu yhteensopivaksi radiosoittoon.

Ritualin musavideo sai aikaan pientä nokkapokkaa elektronisen musiikin maailmassa, kun deadmau5 pahoitti mielensä. Miehen näköistä hahmoa käytettiin videolla kysymättä häneltä lupaa. Deadmau5 kommentoi suuttumustaan selventämällä, että häntä on käytetty halpana promootiokikkana asiassa, jossa hän ei halua olla osallisena. Video ei kumminkaan asettanut deadmau5ia huonoon valoon vaan enemmänkin pätkän olisi voinut tulkita niin, että Marshmello haluaisi luoda ystävyyttä. Marshmellon tiimi myöhemmin poisti videosta ne muutamat sekunnit, joissa deadmau5in näköinen henkilö oli. Videolla voi nähdä - ainakin toistaiseksi - myös muita tuttuja, kuten Skrillexin ja Slushiin.