Uutta musiikkia JYT:ltä

📷: Miika Laihi

📷: Miika Laihi

Pitkään soolourallaan hiljaiseloa viettänyt JYT julkaisee uutta musiikkia.

JYT julkaisee loppuvuodesta uuden singlen What You Mean Scotch & co:lla.

Single on JYT:lle uusi aluevaltaus, sillä tuottaja on ottanut haltuun biisien kirjoittamisen ja tuottamisen lisäksi myös vokaalit. What You Mean on ensimmäinen kappale, jonka kaikki vokaalit JYT on laulanut itse. JYT:n laulua kuultiin jo Maffin singlellä Top Floor, jolloin tuottaja vihjasi kappaleen antavan esimakua tulevista sooloprojekteistaan. Kappaleessa pääosassa oli kuitenkin Maffi, toisin kuin nyt.

- Tässä biisissä mä olen niin keskiössä kuin voi olla, mutta biisin näennäisesti kevyissä teksteissä on myös tarina. Kappale on kirjoitettu jo aika kauan sitten, mutta sen teemat ovat mulle nyt ajankohtaisempia kuin ikinä. Tasapainottelu tuotannon, laulun ja tarinan välillä on ollut haastavaa, mutta olen todella tyytyväinen lopputulokseen.

Vuonna 2015 Julius Ylitalo-aliaksella julkaistun Original Douche EP:n jälkeen tuottaja on keskittynyt tuotantotöihin ja DJ-keikkoihin. Viimeisin julkaistu tuotanto, jossa JYT on mukana, on THRILLV:n ja Rhymen YAYO. 

- Oma musiikkini on siirtynyt selvästi popimpaan suuntaan ja rakentuu eri asioiden päälle kuin aiemmat edm-julkaisut. THRILLV on ehkä toiminut parempana kanavana edellisen aliaksen aikaiseen äänimaailmaan. Sellainen musiikki ei tunnu kuitenkaan enää niin omalta aiemmin, joten tuntui luontevalta siirtää se uuden nimen alle ja keskittää kaikki voimavarat tähän omaan, uuteen soundiin. Uuden materiaalin kirjoitusprosessissa jouduin menemään mukavuusalueeni ulkopuolelle ja kovaa, koska olen aiemmin lähinnä jeesannut Maffia kirjoitushommissa. Maffi tuli kuitenkin hätiin kun tarvitsin apua stemmojen ja kirjoituksen kanssa.

Tuotantohommien lisäksi JYT on kunnostautunut keikkarintamalla.

- WHYNOT on minä ja Mikael [Montonen] tekemässä mitä me tehdään, eli soittamassa hyvää musiikkia hyvissä baareissa. Klubihommat ovat vähän vieraampia, ja keskitytään mieluiten tuomaan hyvää musiikkia intiimeihin tiloihin. Suosikkipaikkoja tähän mennessä ovat olleet varsinkin Why Join The Navy When You Can Be a Pirate ja Roster.

Tuottajan mukaan WHYNOTilla ei toistaiseksi ole suunnitelmia julkaista omaa musiikkia.

- Nyt on oikea aika keskittyä omiin biiseihin ja vääntää loput albumista kuntoon. 

Aiemmin Julius Ylitalo-nimellä musiikkia julkaissut tuottaja, oikealta nimeltään Otto Sarvamaa, on myös toinen Scotch & co:n perustajista.

NewsScotch & coJYT