Profeetat kävi täällä

Viime viikolla vietettiin Suomen 99 itsenäistä vuotta, ja voimme kaikki olla ylpeitä tästä saavutuksesta. Tämän juhlaviikon kunniaksi valitsimme asiaankuuluvasti myöhässä viikon kappaleeksi suomalaisen biisin. Profeetat eli Cheek ja Elastinen on uusi projekti, mutta jäbät vanhoja kasvoja. Kundit lyövät jälleen hynttyyt yhteen ja ensimmäinen julkaistu sinkku Profeetat-brändillä on eeppisesti nimetty Sinuhe.

Sinuhesta kuulee, että jätkien nälkä on suuri. Asenne on kova ja lainit ovat sitä anteeksiantamatonta räppiä mitä näiltä kahdelta mielellään kuulee. Biisin mehukkaat hookit kertovat syvästä luottamuksesta omaan tiimiin, niinkuin ysärin ja 2000-luvun alun räppibängereissä oli tapana.

Ja sitten on se biitti. Herranjumala. DJ RZY:lle iso hatunnosto, sillä jätkä nostaa tuotantonsa tasoa joka kerta kun hänen tekemisiään julkaistaan. Tällä kertaa ratkaisuna on mahtipontinen biitti, joka on breakdowneissa kaunis, kun taas kertsin ja säkeistöjen kohdilla mennään jo täysillä eteenpäin armottoman kovaa vauhtia. Kokonaisuudessaan Sinuhe on suomiräpin parhaimpia biisejä, ja jos Cheekiltä, Elalta ja RZY:ltä voi odottaa samanlaista kovaa ajoa, tulee varmasti lisää hyvää materiaalia ulos.

Cheek ja Ela ovat vetämässä kimpassa kolme keikkaa ensi vuoden puolella: Yksi Turussa (sold out) ja kaksi Helsingin Hartwall Areenalla. Jälkimmäiseen extra-konserttiin on vielä mahdollista saada lippuja, eli nyt hereillä. Profeetat kävi täällä.