Hans Väkevä is an Artist to Watch Out for in 2016

No.5 in Artist to Watch Out for in 2016:

HANS VÄKEVÄ

Presented by DJMG, exceptionally in Finnish

 

Nyt on helppo hengähtää, sillä suomihiphopin maailmaan putoaa yksi tiukimmista äänitteistä pitkiin aikoihin. 

Lyriikat, tuotanto ja teemat on hiottu niin mintiksi, että tässä ei voi muuta kuin hymyillä läpi albumin. Korostaakseni innostustani, kuvailisin albumin droppia suomihiphopin käännekohdaksi.

Saanen esitellä: Hans Väkevän Yhden Tähden Illallinen.

Kadut ovat pitkään kaivanneet Väkevän kaltaista tekijää ja hiphopin suurena ystävänä en voisi kuvitella parempaa panosta nykyiseen skeneen.
— DJMG

Esiintymisiä Hansilla on ollut mm. vuoden 2015 Skiexpossa, Bassoradiossa, sekä useissa underground-tapahtumissa. Joulu-tammikuussa Hansin kasvot tulivat tutuiksi laajalle yleisölle TV:ssä, katukuvassa, printissä sekä digimedioissa, tämän esiinnyttyä Huawein Honor 7-kampanjassa rap-artistina ja kokkina. Kadut ovat pitkään kaivanneet Väkevän kaltaista tekijää ja hiphopin suurena ystävänä en voisi kuvitella parempaa panosta nykyiseen skeneen. Siksi Hans Väkevää on ehdottomasti syytä pitää silmällä tänä vuonna.

Tämän Valkeakoskelta kotoisin olevan räppärin esille tuominen on siis erittäin ajankohtaista albumin dropin myötä. Tyylilajiltaan lyriikat taipuvat tutun 90-luvun boom bapin suuntaan, kun taas biitit skaalautuvat läntisen rannikon lead-soundeista aina itäisen rannikon vahvaan sample-pohjaiseen tuotantoon. Hans aloitti rapin parissa 2003 ja hommat alkoivat hiphopin neljän elementin, eli breikin, räpin, graffiittien ja DJ-toiminnan ääressä. Kunkin elementin vaikutus on selkeästi kuultavissa artistin tyylissä ja aiheissa.

 

Hans Väkevän albumi Yhden Tähden Illallinen julkaistaan 30. huhtikuuta. Väkevää voi seurata InstagramissaFacebookissa ja YouTubessa.

 

"Without music, life would be a mistake." Friedrich Nietzsche said that, and you know what? He was right. That's why we want to recognize and respect the fearless and brave new innovators and challengers who are on the verge of changing the game. For them, this is the calm before the storm. Let's make sure tomorrow they're going to make it rain. See all our picks here.