Loppuviikko: ep. 42

Scotch & co pitkät viikonloput

Loppuviikko on opas pitkään viikonloppuun hyvien ystävien & asioiden parissa.

KUUNTELE

LADY GAGA: JOANNE

Lady-Gaga.jpg

Lady Gagan viides levy Joanne on täynnä jäätäviä kontrasteja. Country-viboihin pää edellä sukeltanut Gaga ei tyydy pelkästään flirttailemaan uuden rakkautensa kanssa, vaan on vaihtanut paahtavat synat kitaroihin ja drag-meiningin cowboy-hattuun. Kokonaisfiilikseltään Joanne todella on country-levy, mutta alentuu toisinaan viittaamaan liian suorasti taiteilijan aiempaan tuotantoon ujuttamalla hätäisiä EDM-rynkytyksiä biisien sekaan. Toisaalta, jos niiden avulla Bad Romance-fanit pystyvät nyt paremmin omaksumaan flanellipaidat, ei käy syyttäminen.

Tällä levyllä meni asusteiden lisäksi muutakin vaihtoon: Gagan pitkäaikainen tuottajakumppani RedOne loistaa (onneksi) poissaolollaan, jos yhden biisin co-writer credittejä ei lasketa. B-luokan Max Martinin tilalle on raahattu tuottajiksi mm. kaikkien janoisten sankarit Mark Ronson ja BloodPop. Ronson tuskin kaipaa esittelyjä, ja viimeistään Joannen jälkeen niitä tuskin kaipaa jälkimmäinenkään: BloodPop on vääntänyt biisejä kaikille, ja lienee viimeistään nyt matkalla supertähteyteen.

Joanne on mielenkiintoinen tapaus, joka ei välttämättä ole aivan sinut sen kanssa mitä se haluaa olla ja mitä sen toisaalta pitäisi olla. Se on silti hyvä levy.

Lady Gagan Joanne nyt ulkona Interscope Recordsilla. Tästä Spotifyhin.

 

KATSO

THE BIG SHORT

Jos Adam McKayn The Big Short meni viime vuonna ohi teatterissa, nyt on mitä loistavin tilaisuus yytsiä mieltä kutkuttava pätkä Netflixistä. Leffa perustuu Michael Lewisin loistavaan samannimiseen kirjaan, ja pääosissa jyräävät Christian Bale, Ryan Gosling, Brad Pitt ja Steve Carrell. Oscareita ei tällä tullut kotiin, mutta ehdokkuuksia ropisi kokonaiset viisi kappaletta, mukaan lukien paras elokuva ja paras ohjaus. Leffan näennäisen kevyt tunnelma ja MTV-leikkaukset kätkevät sisäänsä kuumottavan ahdistuksen, joka käy lopulta päälle kuin hyökyaalto. Älä katso darrassa.

The Big Short nyt Netflixissä.

 

KUOLAA

PIONEER CDJ-TOUR1

Vanhassa vara parempi. Aitopää-djt ympäri maailmaa nillittävät milloin sync-napeista, uusista tiedostomuodoista ja uusien tulokkaiden "vääristä" lähtökohdista. Allekirjoittaneen kanta tähän on hyvin selvä: nappeja voi painaa kuka vaan, mutta soittaminen on eri asia. Sync päällä itsekin mokailleena ei voi kuin toivottaa onnea puristeille, jotka uskovat näiden ajavan koko lajin turmioon.

Siksi on suorastaan virkistävää, että Pioneer heittää lisää bensaa liekkeihin (tai Tomorrowlandin pyroihin) tuomalla markkinoille uudet lippulaiva-CDJt ja niiden väliin kivasti istuvan DJM:n. NAMM 2016-konferenssissa esitelty paketti on rakennettu nimenomaan isoja festivaaleja ajatellen. Soittimista löytyy mm. taittuva kosketusnäyttö, uudet D/A-konvertterit ja astetta stydimmät outputit. Himaan näitä ei ehkä kannata ostaa: soittimien ulkoasu on vanhaa kunnon Pioneeria, eli kuta kuinkin identtinen kakstonnisten ja ysisatasten kanssa. Jos speksit kiinnostavat, DJ TechTools paneutui asiaan erinomaisesti

Kotisoittajille näistä on iloa ehkä siksi, että Pioneer on jo aiemmin valuttanut CDJ-sarjasta tuttuja komponentteja ja ratkaisuja entry level-hintojen kontrollereihin ja halvempiin soittimiin. Himassa voi treenata samalla kontrollerilla, jolla soittaa hätäisimmät hääkeikat. Klubille lähtiessä systeemi on kuitenkin jo tuttu, vaikka venuen soittimiin ei olisi koskaan päässyt fyysisesti käsiksi. Suosittelen tutustumaan, omasta preferenssistä riippumatta. Aitopäille suosittelen rauhoittavia: it's only going to get worse - for you.

 

Loisteliasta loppuviikkoa!

Otto Sarvamaa
CREATIVE DIRECTOR
otto@scotchand.co

 

Psst! Mikä oli hyvää, mikä huonoa? Kerro meille alla tai laita palautetta suoraan osoitteeseen otto@scotchand.co!

LoppuviikkoOtto Sarvamaa