Loppuviikko: 21.7. 2017

Scotch & co pitkät viikonloput

Loppuviikko on opas pitkään viikonloppuun hyvien ystävien & asioiden parissa.

 

Kuuntele

Lana Del Rey: Lust For Life

Lana Del Rey:n laskentatavasta riippuen neljäs tai viides albumi Lust For Life aiheuttaa isoja tunteita heti kättelyssä vierailijalistallaan. Uransa alkuvaiheista asti hiphopin kanssa tuotannollisesti flirttailleen artistin uusimmalla levyllä kuullaan hengästyttävä määrä herkullisia featureita: mukana ovat A$AP Rocky, Stevie Nicks, Sean Lennon, and Playboi Carti. Rockyn kanssa Lana onkin aiemmin kuherrellut National Anthem-sinkkunsa musavideolla sekä Ridin'-biisillä. Nyt singlenäkin julkaistu biisi Summer Bummer vie hommat eteenpäin raahaamalla mukaan nuoren tulokkaan Playboi Cartin, joka hoitaa hommat kunnialla purkkiin, vaikkei kombossa mitään järkeä paperilla olekaan. Muutkin vierailijat tuovat omat mausteensa kappaleisiin, mutta keskiössä pysyy silti koko ajan Lana.

Kokonaisuutena Lust For Life luo saman savuisen ja sopivasti melankolisen fiiliksen kuin Lanan aikaisemmatkin levyt, vaikka onkin musiikillisesti lähempänä Born To Die-mestariteosta ja sen hiphop-swaggeriä. Born To Die:n tuottanut ja kirjoittanut Emile tosin on mukana vain yhdellä biisillä (erinomainen Love) - suurimmiksi osin puikoissa on tällä kertaa Rick Nowels, joka tunnetaan ehkä parhaiten Didon White Flag-biisin kirjoittajana vaikka onkin tehnyt hommia kaikkien kanssa Jamie xx:stä Tiestoon. Tuottajien vaihtuessa Del Rey onkin yllättäen isommassa roolissa kuin vastaavilla levyillä voisi huonoimmassa tapauksessa olla. Savuiset, artistille tyypilliset vokaalit kuulostavat vieläkin hyviltä, ja levy on yksi Del Reyn parhaista.

Lust For Life nyt ulkona Interscopella. Tästä kuuntelemaan Spotifyssa.

 

Katso

Gran Torino

Dirty Harry tekee haamumaisen cameon Clint Eastwoodin klassikossa Gran Torino, joka saattaa olla ukon kaikkien aikojen paras elokuva. Raaka, rehellisen ruma ja äärimmäisen koskettava pätkä ei mitenkään toimisi ilman Clinttiä näyttelyhommissa. Suositeltavaa katsottavaa, kun sunnuntaiaamuna kaikki muukin hajottaa edellisen illan touhujen jälkimainingeissa.

 

Juhli & SYö

Sori Taproom

Jos Gran Torino ja Wolt eivät poista aamupahoinvointia ja muita hirvityksiä, on syytä suunnata Vuorikadulle Sori Taproomiin korjaussarjan pariin. Ronskia sapuskaa tarjoileva panimoravintola painaa pöytään mm. briskettiä ja burgereita sekä tietysti erinomaisen valikoiman oluita. Kun kylkeen tilaa vielä vanhaa kunnon mac'n'cheeseä, ei homma voi mennä puihin. Jos fiilis ei näilläkään parane, joutuu apua lähteä hakemaan jo eri alojen ammattilaisilta.

Sori Taproom, Vuorikatu 16, Helsinki. 

 

Kuolaa

1978 Aston Martin V8 Vantage

Ensimmäinen Britti-superauto julkaistiin vuonna 1977, kun Aston Martin esitteli V8 Vantagen - ja voi pojat mikä peto se olikaan! Käsin kasattua V8 Vantagea päivitettiin jatkuvasti, ja se pysyi Astoin malliston lippulaivana - ja James Bondin kärrynä - aina vuoteen 1989. Kuvassa näkyvä, kuolattava 1978-vuoden malli oli alun perin suunnattu Kanadaan, ja päätyi lopulta Vantage-keräilijä Kean Rogersin käsiin. Rogers pisti kiesiin lisää dynamiittia päivittäen sen moottorin vuonna 2005, boostaten sen 5.4 litrasta kuuteen litraan, antaen yhteensä 500 hevosvoimaa. Kaikki tämä saatiin aikaan Vantagen eurooppalaisilla osilla, ja duunit teki Aston Engineering. Kosla on myynnissä elokuun 18-19 Sothebyn Montereyn tapahtumassa.

 

Muikeeta loppuviikkoa!

Signature

Otto Sarvamaa
CREATIVE DIRECTOR
otto@scotchand.co