Loppuviikko: 28.7. 2017

Scotch & co pitkät viikonloput

Loppuviikko on opas pitkään viikonloppuun hyvien ystävien & asioiden parissa.

 

Kuuntele

Broken Social Scene: Hug of Thunder

Broken Social Scene ei ole julkaissut uutta musiikkia vuosikausiin, joten odotukset uutta albumia kohtaan ovat samaan aikaan todella korkealla ja todella matalalla: fiilikset ovat toiveikkaat ja samalla pelokkaat. Seitsemän vuotta sitten julkaistu 59-minuuttinen Forgiveness Rock Record oli oman aikansa klassikko: kypsä, omintakeinen ja kokonainen albumi. Albumin teemat liikkuivat tuolloin anteeksiannon parissa, ja bändi armahti kaikki vanhoista rakkauksistaan George W. Bushiin. Sen jälkeen bändi kuitenkin katosi kartalta, eikä palannut aikoihin. Vaikkei viidenkään vuoden tauko levyjen välissä ole nykyisin rock-bändille aika eikä mikään, oli Forgiveness Rock Record sen verran kovaa kamaa, että vuosien vieriessä odotus uudesta levystä alkoi kääntyä enemmän peloksi.

Huolet voi kuitenkin heittää hukkaan, koska BSS soi uudella albumillaan paremmin kuin koskaan. Hug of Thunder-levyllä bändi kuulostaa enemmän rock-bändiltä joka kirjoittaa rock-kappaleita. Tuotanto on niin ikään tällä kertaa tehty enemmän nimenomaan biisien ehdoilla. Yhtyeellä ei ole koskaan ollut ongelmaa kuulostaa isolta, mutta supertuottaja Joe Chiccarelli onnistuu pitämään orkesterin kasassa ja harjoittamaan jopa hieman pidättyväisyyttä. Näin yhtyeen soundi pääsee läpi paremmin ja selkeämmin, pitäen samalla yhtyeelle tyypillisen suureleisyyden mukana.

Hug of Thunder nyt ulkona Arts & Craftsilla. Tästä kuuntelemaan Spotifyssa.

 

Katso

Roadies

Cameron Crowen yhden kauden ihmeeksi jäänyt Roadies hämmästyttää katselukerrasta toiseen rönsyilevällä tyylillään. Kriitikoilta surkeat arviot saanut sarja peruttiin vain yhden tuotantokauden jälkeen, mutta sitä jäi kaipaamaan moni. Crowen Almost Famousin fiiliksistä ammentava teos käsittelee rockbändin kiertue-elämää roudareiden ja muun porukan näkökulmasta.

Hyvin kirjoitettu sarja etenee kaupungista toiseen kuten kuvitteellisen bändin kiertuekin. Mahtavalla musiikilla ja muutamalla nappi-castauksella kruunattu sarja tuntuu kuitenkin paikoitellen ontolta. Se esittää välillä isojakin kysymyksiä, mutta ei koskaan edes pyri vastaamaan niihin. Jotkut hahmoista saavat paljon aikaa velloa omissa ajatuksissaan ja pulmissaan, kun taas toisien täysiä nimiä tai tarinoita ei ikinä tutkita. Osa hahmoista jääkin ikävän pinnallisiksi tuttavuuksiksi, joiden kipuiluun on vaikea samaistua. Esimerkiksi Luke Wilsonin Bill on todellinen tuuliviiri, ja saa verenpaineen nousemaan useampaan otteeseen. Hahmon ärsyttävyys voi johtua Wilsonista, mutta todennäköisesti kyseessä on myös syväluotaavan character developmentin puute. 

Sarjan suurimmat ahaa-elämykset koetaankin aina, kun paikalla on oikeita rock-legendoja, kuten John Mellencamp tai tuoreita tuttavuuksia, joita sarja esittelee innokkaasti kuvitteellisen bändin lämppäreinä. Viime vuonna pyörineessä sarjassa vilahtavat kaikki Reignwolfista Halseyhin. Lopulta näitä hetkiä kuitenkin alkaa huomaamattaan odottamaan enemmän kuin pitäisi, ja kaikki muu tuntuu täytteeltä. Täyte maistuu kuitenkin hyvältä, ja leppoisan rauhallisen kerrontansa vuoksi sarja onkin oivallista sunnuntaikatsottavaa.

Roadies-sarjan ensimmäinen ja ainoa tuotantokausi löytyy HBO Nordicista.

 

Juhli & SYö

WHYNOTin paluu Rosteriin

Tasaisen epätasaista keikkailua harjoittava WHYNOT eli DJ Moneygrip ja JYT tekee paluun Stadin Rosteriin. Isoita biiteistä ja mehukkaista melodioista tunnettu dj-duo koostaa settiinsä parhaat palat uusista ja vanhoista biiseistä kaikista genreistä. Duon motto onkin "pelkkää hyvää", eli keikoilla voidaan kuulla kaikkea klassikko-räpistä houseen ja omintakeiseen alternative rockiin. Esimakua jäbien tarjonnasta löytyy WHYNOTin Spotify-playlististä.

Kaksikko ottaa Espan helmen dj-boothin haltuun perjantaina 28.7. klo 20:00 alkaen. Roster tarjoilee erinomaista ruokaa ja juomaa koko illan. Jos ruoka ei maistu, baarissa voi lusmuta juomatarjonnan äärellä myöhään yöhön asti. 

Roster Helsinki, Pohjoisesplanadi 17, Helsinki. www.rosterhelsinki.com

 

Kuolaa

Bentley Continental GT Galene Edition

Kaikkien aikojen kaunein auto (you read it here first!), Bentleyn Continental GT, ei ehkä kaipaisi enää yhtäkään erikoisversiota. Koko auton erikoispainokset ovat pieni paradoksi, koska kärryn voi tilata Burger Kingin tyyliin juuri sellaisena kuin haluaa - kaikki on mahdollista, ja kaikki kustomointipyynnöt toteutetaan, jos pätäkkää löytyy. Spessuversioita kuitenkin pusketaan toisinaan markkinoille, vaihtelevalla menestyksellä.

Kiesin on tällä kertaa päivittänyt uuteen uskoon Bentleyn Mulliner-tiimi ja Princess Yachts yhdessä. Kauniiseen glacier white-väriin maalattu Galene Edition ottaa inspiraationsa merimaisemista. Vaaleiden sävyjen ja merensinisen yhdistelmä tuo mieleen myös Suomen lipun. Moottorin puolella hommat ovat samaa vanhaa: pellin alla jyllää 500-heppainen, 4-litrainen V8, jolla pääsee vauhdikkaasti matkaan. 

Jos pinkka on kunnossa ja Bentley Suomen väreissä kiinnostaa, voit antaa itsellesi luvan hankintaan ihan vaikka vaan Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi. Tilaus on syytä pistää vauhdilla sisään, koska juuri näitä kiesejä on tuotettu vain 30.

 

Muikeeta loppuviikkoa!

Signature

Otto Sarvamaa
CREATIVE DIRECTOR
otto@scotchand.co